Yritysasiakkaiden asiakaspalvelu
Aukioloajat
Palvelemme yritysasiakkaita puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 9–16.
Puhelinpalvelumme on poikkeuksellisesti suljettu torstaina 3. huhtikuuta 2025.
Käännös tehty koneellisesti käyttäen Google Translatea
Etelä-Hämeen työllisyysalue voi myöntää työnantajalle palkkatukea palkkakustannusten kattamiseen määrärahojensa puitteissa. TE-uudistuksen vuoksi työllisyysalue on jo käyttänyt vuoden 2025 palkkatukiin varatut määrärahansa. Siksi emme pysty myöntämään palkkatukea tällä hetkellä. Lue uutisemme tästä aiheesta:
Palkkatuen tarkoitus on edistää työttömän työnhakijan työllistymistä ja parantaa hänen ammatillista osaamistaan. Palkkatuki parantaa myös sellaisten ihmisten mahdollisuuksia saada töitä, jotka
Työllisyysalue myöntää ja maksaa palkkatuen työnantajalle, mutta palkkatuen myöntäminen perustuu aina työttömän työnhakijan tarpeeseen. Voimme myöntää palkkatukea vain siinä tapauksessa, että pidämme tukea tarkoituksenmukaisena ja tuki edistää työnhakijan mahdollisuuksia työllistyä. Jos myönnämme palkkatuen työttömän työnhakijan palkkaamiseen, kirjaamme tiedon siitä työttömän työnhakijan työllistymissuunnitelmaan.
Voimme myöntää palkkatukea
Jos myönnämme työnantajalle palkkatukea, työnantaja sitoutuu maksamaan tuella palkatulle työntekijälle
Työllisyysalue päättää erikseen jokaisen palkkatukijakson keston. Palkkatukijakson pituuteen vaikuttavat esimerkiksi seuraavat asiat:
Myönnämme palkkatuen useimmiten viideksi tai kymmeneksi kuukaudeksi riippuen siitä, kuinka kauan palkattava henkilö on ollut työttömänä. Jos työnantaja palkkaa 60 vuotta täyttäneen pitkäaikaistyöttömän, voimme myöntää palkkatuen jopa 24 kuukaudeksi kerrallaan. Voimme myöntää palkkatuen enintään niin pitkäksi aikaa, kuin työsuhde kestää.
Palkkatuen määrä on useimmiten 50 prosenttia niistä palkkakustannuksista, joita työnantajalle aiheutuu uuden työntekijän palkkaamisesta. Jos työnantaja palkkaa alentuneesti työkykyisen henkilön, palkkatuen määrä on 70 prosenttia palkkakustannuksista. Yhdistykselle, säätiölle tai rekisteröidylle uskonnolliselle yhdyskunnalle tuen määrä voi olla 100 prosenttia palkkakustannuksista. Maksamme palkkatukea 1 260–2 020 euroa kuukaudessa sen mukaan, millä perusteella olemme tuen myöntäneet.
Palkkakustannuksilla tarkoitamme ennakonpidätyksen alaista palkkaa, jonka työnantaja maksaa työntekijälle työajan tai urakan suorittamisen perusteella. Voimme myöntää palkkatuen vain tällaisten palkkakustannusten kattamiseen. Emme myönnä palkkatukea esimerkiksi silloin, jos tuella palkattavan henkilön palkka määräytyisi pelkästään työn tuloksen perusteella. Palkkatuki ei myöskään voi kattaa esimerkiksi työntekijän lomarahaa.
Palkkatukea voi hakea
Työllisyysalue ei voi myöntää palkkatukea työsuhteeseen, joka on alkanut, ennen kuin olemme tehneet päätöksen palkkatuen myöntämisestä. Jos kuitenkin olemme jo aiemmin myöntäneet palkkatukea työsuhteeseen, meidän on mahdollista myöntää lisää palkkatukea, jos uusi tukijakso alkaa välittömästi, kun edellinen tukijakso päättyy.
Työllisyysalue ei myönnä palkkatukea, jos
Työnantajan on mahdollista saada palkkatukea irtisanomisista tai lomautuksista huolimatta, kun työsuhteessa olevien työntekijöiden määrä on palkkatuen hakemisen hetkellä vähintään yhtä suuri kuin työtekijöiden irtisanomisen tai lomauttamisen ajankohtana. Palkkatuki ei saa heikentää palveluksessanne olevien työntekijöiden asemaa.
Kesken palkkatukijakson saattaa käydä niin, että tuella palkattu työntekijä siirtyy toisen työnantajan palvelukseen liikkeen luovutuksen, yhteisön sulautumisen tai jakautumisen taikka yhteisöjen yhdistymisen takia. Tällöin työllisyysalue voi myöntää palkkatuen tälle uudelle työnantajalle siksi ajaksi, joka on jäljellä alkuperäisen työnantajan palkkatukijaksosta. Uuden eli vastaanottavan työnantajan täytyy toimittaa palkkatukihakemus meille kuukauden kuluessa siitä, kun tuella palkattu työntekijä siirtyi luovutuksensaajan tai vastaanottavan yhteisön palvelukseen.
Työnantaja saa siirtää tuella palkatun työntekijän toisen työnantajan eli käyttäjäyrityksen tehtäviin, jos olemme antaneet siihen luvan. Käyttäjäyritys tarkoittaa työnantajaa, joka tarjoaa työntekijälle itse työn, esimerkiksi vuokratyövoimaa käyttävä yritys. Työnantajan täytyy liittää hakemukseen käyttäjäyrityksen vakuutus tuen ehtojen täyttymisestä. Siirron edellytyksenä on, että
Palkkatuen määrä siirron aikana ei voi ylittää käyttäjäyritykselle myönnettävää enimmäismäärää, eikä se voi olla suurempi kuin alkuperäiselle työnantajalle myönnetty palkkatuki.
Hakekaa palkkatukea ja sen maksatusta sähköisellä lomakkeella Aluehallinnon TE-asiointipalvelussa. Kirjaudu asiointipalveluun henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.
Aluehallinnon TE-asiointipalvelu. (Sahkoinenasiointi.ahtp.fi.)
Täytä hakemus asiointipalvelussa ja lisää siihen tarvittavat liitteet. Palvelun sisäiset ohjeet auttavat hakemuksen täyttämisessä. Asiointipalvelussa voit jättää hakemuksen, vastata hakemusta koskeviin täydennyspyyntöihin, täydentää hakemustasi ja vastaanottaa asiaasi koskevat päätökset.
Hakekaa palkkatukea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Työsuhde voi alkaa vasta, kun työllisyysalue on tehnyt päätöksen palkkatuen myöntämisestä.
Jos haette palkkatuelle jatkoa, jättäkää jatkohakemus, ennen kuin uusi tukijakso alkaa. Työsuhteen täytyy jatkua välittömästi sen jälkeen, kun edellinen tukijakso päättyy.
Maksamme palkkatuen jälkikäteen niin, että sisällytämme maksatusjaksoon yhden kalenterikuukauden aikana päättyneet palkanmaksukaudet. Voitte hakea palkkatukea maksettavaksi usean maksatusjakson ajalta. Maksamme tuen kuitenkin maksatusjaksoittain.
Toimittakaa maksatushakemus meille kolmen kuukauden kuluessa sen kalenterikuukauden päättymisestä, jonka aikana viimeinen tukijaksoon kuuluva maksatusjakso päättyy. Tukijakso on se ajanjakso, jonka olemme määrittäneet päätöksessä tuen kestoksi.
Asiointipalvelussa hakemuksen voi jättää valtuutettu henkilö. Organisaation puolesta voivat asioida ilman erikseen annettua valtuutta ne henkilöt, joilla on asioiden hoitamiseen olemassa oleva valtuus tai rekisteritietoihin perustuva oikeus. Asiointipalvelu tarkistaa henkilön asiointioikeuden kirjautumisen yhteydessä.
Palkkatuessa käytettävä valtuusasia on nimeltään Palkkatuen hakeminen. Yhteisöasiakkailla täytyy olla valtuuden lisäksi Y-tunnus, jotta he voivat käyttää asiointipalvelua.
Saat neuvoja asiointipalvelun käyttöön ja valtuuttamiseen Yritys-Suomi-neuvonnasta. Saat ajantasaista tietoa Yritys-Suomi-neuvonnasta Työmarkkinatorissa: Yritys-Suomi-neuvonta ja Työmarkkinatorin sähköisen asioinnin neuvonta. (Työmarkkinatori.fi.)
Jos teille on myönnetty palkkatukea ennen 1. heinäkuuta 2023, hakekaa palkkatuen maksatusta tulostettavalla lomakkeella.
Jos edustat kuntaa tai kuntayhtymää, täytä lomake TEM321. (PDF, avautuu uuteen välilehteen.)
Toimittakaa allekirjoittamanne maksatushakemus Etelä-Hämeen työllisyysalueelle viimeistään kahden kuukauden kuluttua siitä, kun maksatusjakso on päättynyt. Voitte lähettää maksatushakemuksen meille postitse tai sähköpostiosoitteeseen yrityspalvelut@ehtapalvelut.fi. Jos ette hae maksatusta ajoissa, maksatushakemus vanhenee emmekä me voi maksaa teille palkkatukea kyseiseltä maksatusjaksolta. Jos palkkatukijakso tai palkkatuella palkatun työntekijän työsuhde päättyy kesken maksatusjakson, myös maksatusjakso päättyy samaan aikaan.
Jos haette palkkatuen maksatusta Etelä-Hämeen työllisyysalueelta ensimmäistä kertaa, toimittakaa hakemuksen mukana myös
Jos TE-toimisto tai kuntakokeilu pyysi teiltä muita liitteitä palkkatukipäätöstä varten, toimittakaa myös ne meille maksatushakemuksen liitteenä.
Täydentäkää palkkatuen maksatushakemukseen maksatusjaksoa koskevat palkkauskustannukset kuukausittain eriteltynä. Palkkatuella voidaan kattaa seuraavat palkkauskustannukset:
Työeläkevakuutusmaksuun ei sisällytetä työntekijän osuutta työeläkemaksusta.
Palkkauskustannuksiin voidaan lukea myös työntekijän lomaraha.
Palvelemme yritysasiakkaita puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 9–16.
Puhelinpalvelumme on poikkeuksellisesti suljettu torstaina 3. huhtikuuta 2025.