Usein kysyttyä TE- ja KOTO-uudistuksista
Kokoamme tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia TE- ja KOTO-uudistuksista tulevan työllisyysalueemme asiakkaita ajatellen. Päivitämme sivua säännöllisesti.
Työllisyysalueet
-
Nykyiset valtion TE-toimistot lakkautettiin vuoden 2024 lopussa, ja julkiset työvoima- ja elinkeinopalvelut siirtyivät kuntien tai niiden muodostamien työllisyysalueiden vastuulle. Etelä-Hämeen työllisyysalueeseen kuuluvat Riihimäki, Janakkala, Loppi ja Hausjärvi. Riihimäki toimii Etelä-Hämeen työllisyysalueen vastuukuntana, joka johtaa työllisyysalueen toimintaa.
-
Työllisyysalue on kunnan tai kuntien muodostama yhteistoiminta-alue, joka vastaa alueensa lakisääteisten työllisyys- ja elinkeinopalvelujen järjestämisestä. Työllisyysalueita on koko Suomessa yhteensä 45, joista neljä työllisyysaluetta on Hämeessä.
Tutustu työllisyysalueihin työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyysalueet-verkkosivulla. (Tem.fi.)
-
Etelä-Hämeen työllisyysalueeseen kuuluvat Riihimäen kaupunki sekä Hausjärven, Janakkalan ja Lopen kunnat. Riihimäen kaupunki toimii työllisyysalueen vastuukuntana, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että Riihimäen kaupunki on työllisyysalueen työntekijöiden työnantaja.
-
Valtion TE-toimistot lakkautettiin kokonaan 31. joulukuuta 2024, eikä niitä nimetty uudelleen. Työ- ja elinkeinopalvelut siirtyivät kuntien tehtäväksi.
-
Palvelemme asiakkaita niin Riihimäellä, Hausjärvellä, Janakkalassa kuin Lopellakin. Työllisyysalueemme kunnista ei siis ole välttämätöntä lähteä toiseen kuntaan työvoimapalvelujen perässä.
Omavalmentaja tai asiantuntija, jonka kanssa olet asioinut TE-toimistossa, on saattanut vaihtua.
-
TE-uudistus tuo palvelut lähemmäs kuntalaisia. Sen tavoitteena on, että työnhakijat löytävät työtä ja työnantajat tarvitsemiaan osaajia entistä tehokkaammin. Kunnat voivat kehittää palveluja omien asukkaidensa ja paikallisten yrittäjien tarpeihin sopiviksi, mikä lisää kuntien ja alueiden elinvoimaa ja kilpailukykyä.
Asiointi
-
Etelä-Hämeen työllisyysalue palvelee asiakkaita sekä Riihimäellä, Janakkalassa, Hausjärvellä että Lopella. Tarkista toimipisteiden osoitteet ja palveluajat Toimipisteet-sivulta.
Voit asioida myös Työmarkkinatori.fi:n Asiointi-verkkopalvelussa.
-
Työmarkkinatori.fi:stä voi jatkossakin etsiä töitä. Mol.fi:tä ei ole enää olemassa, vaan kyseinen verkko-osoite ohjaa Työmarkkinatori.fi:hin.
-
Voit hakea töitä tai työntekijöitä myös verkossa. Työmarkkinatori.fi on jäänyt käyttöön, joten sieltä löytyy edelleen työelämään liittyvää tietoa, palveluja ja avoimia työpaikkoja. Työmarkkinatorin kautta pääset muun muassa Asiointi-verkkopalveluun, jossa saat työnhakusi voimaan.
Työmarkkinatorin Asiointi-palvelu on sama kuin TE-toimiston asiointipalvelu. -
Sinun ei tarvitse tehdä erikseen mitään, noudatat vain TE-toimiston asiantuntijan kanssa sopimiasi asioita. Sinusta on tullut automaattisesti sen työllisyysalueen asiakas, johon kotikuntasi kuuluu. Sinusta on tullut automaattisesti Etelä-Hämeen työllisyysalueen asiakas 1. tammikuuta 2025, jos
- kotikuntasi on Riihimäki, Loppi, Hausjärvi tai Janakkala tai
- yrityksesi osoite on jossakin näistä kunnista.
Tutustu työllisyysalueihin työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyysalueet-verkkosivulla. (Tem.fi.)
-
Valitse toimipiste asuinkuntasi perusteella. Jos asut esimerkiksi Riihimäellä, asioi Riihimäen-toimipisteessä tai sinua lähimpänä olevassa toimipisteessä. Voit hoitaa osan asioista myös etänä Työmarkkinatorin Asiointi-palvelun kautta.
-
Omavalmentaja tai asiantuntija, jonka kanssa asioit TE-toimistossa, on saattanut vaihtua, samoin palvelupiste.
-
Nimeämme alueellamme toimiville työnantajille omat yritysneuvojat, joihin työnantaja voi olla yhteydessä kaikenlaisissa yrityksen työllisyyteen ja kasvuun liittyvissä kysymyksissä. Jos et vielä tiedä, kuka on yrityksesi yritysneuvoja, lähetä viesti sähköpostiosoitteeseen yrityspalvelut@ehtapalvelut.fi ja jätä yhteydenottopyyntö.
-
TE-toimiston asiakkaiden asiakastiedot ovat pysyneet samoissa järjestelmissä kuin ennenkin. Asiakasrekisteriä ylläpitävät nykyään valtion KEHA-keskus ja työllisyysalueet yhdessä.